• 100 g prorostlé uzené slaniny
• 100 g syrové šunky
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 rajčata
• 1 mrkev
• 100 g celeru
• 1 malá cuketa
• 1 menší konzerva bílých fazolí
• 1 menší konzerva zeleného hrášku
• 150 g uvařené rýže
• 2 lžíce olivového oleje
• 1,2 l masového vývaru
• sůl
• pepř
• 1 bobkový list
• 1 čajová lžička nasekané šalvěje
• 1 lžíce nasekané bazalky
• 1 svazek pažitky
• 150 g nastrouhaného parmezánu
Na oleji rozpustíme slaninu nakrájenou nadrobno, přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, česnek rozetřený se solí a krátce osmahneme.
Pak přidáme rozdrobený bobkový list.
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme do hrnce a přikryté smažíme asi 5 minut.
Potom přimícháme fazole, hrášek, oloupaná rajčata zbavená jadérek a nakrájené na malé kostičky a uvařenou rýži, zalijeme masovým vývarem a vaříme asi 10 minut.
Ochutíme nasekanou šalvějí, bazalkou, solí a mletým pepřem.
Přidáme pažitku, posypeme sýrem a podáváme.