Kuchařské recepty pro každého

Mexické sekané bifteky

Potřebujeme tyto suroviny:
50 g hladké mouky
500 g mletého hovězího masa
150 g cibule
3-4 stroužky česneku
400 g zelené papriky
sladká paprika
sůl
pepř
300 g rýže
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a česnek nakrájíme na velmi jemno.
Stejně nakrájíme očištěné zelené papriky.
Orestujeme na tuku, aniž by cibule zhnědla.
Směs vmícháme do masa, ochutíme kořením a dobře promícháme.
Zformujeme 4 bifteky a upečeme na oleji 3-4 minuty na každé straně.
Rýži připravíme normálně (uvaříme, upečeme).
Omáčku připravíme následujícím způsobem: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme a slupku sloupneme.
Rozpůlíme a zbavíme jader.
Nakrájíme nahrubo.
Rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli, kterou necháme zezlátnout.
Zasypeme moukou a připravíme zlatou cibulovou jíšku.
Přidáme hrubě nakrájená rajčata.
Zalijeme vývarem, dobře promícháme a provaříme.
Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Omáčku umixujeme nebo propasírujeme.
Takto upravenou omáčku ochutíme kajenským pepřem.
350g zelených paprik nakrájíme na tenké dlouhé nudle, které orestujeme na tuku.
Na talíř dáme nejprve rýži, na ní biftek, přelijeme omáčkou a nakonec přidáme restovanou papriku.
Mexické sekané bifteky
Mexické sekané bifteky