• 400 ml vanilkové zmrzliny
• půl hrnku kukuřičných snídaňových lupínků (nebo piškotových drobků)
• 1 lžíce mleté skořice
• 2 lžičky cukru
• 1 vejce
• olej na smažení
• med
• šlehačka
Ze zmrzliny nabíráme zmrzlinové kuličky a dáme je do mrazáku.
Cornflaky smícháme se skořicí a cukrem a v polovině množství této směsi obalíme zmrzlou zmrzlinu a zase ji vrátíme do mrazáku.
Našleháme vejce, obalíme v něm zmrzlé kuličky a znovu je obalíme ve zbývajících lupínkové směsi a znovu dáme do mrazáku.
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej.
Pomocí drátěné naběračky ponoříme 1 zmrzlou kuličku do oleje na 1 minutu.
Pak ihned vyjmeme, položíme na desertní talířek, pokapeme medem (nebo čokoládovou polevou) a podáváme se šlehačkou.