• 500 g měkkého tvarohu
• 200 g polohrubé mouky
• 12 meruněk
• 2 vejce
• 12 kostek cukru
• 70 g másla
• 1 lžíce práškového cukru
• 1 lžíce mleté skořice
• sůl
Tvaroh, mouku a vejce smícháme, mírně osolíme, vypracujeme těsto a nechámee asi 20 minut odpočinout.
Meruňky vypeckujeme a místo pecek vložíme do každé meruňky kostku cukru.
Odleželé těsto vyválíme na placku silnou asi 2 cm, ze které vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm.
Na každé kolečko položíme meruňku vyplněnou cukrem, zabalíme do těsta, vkládáme do hrnce s vodou těsně pod bodem varu a necháme je tam asi 10–12 minut.
Voda se nesmí vařit.
Hotové knedlíky necháme okapat v sítu.
Meruňkové knedlíky podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané práškovým cukrem a mletou skořicí.