• 500 g polohrubé mouky
• 40 g droždí
• 1 necelý hrnek mléka
• 2 lžíce cukru
• 2 žloutky
• 100 g másla
• 100 g tekutého medu
• špetka soli
• vejce na potření
• med na pomazání
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek.
V míse utřeme máslo s medem a žloutky, přidáme mouku se špetkou soli, zbylé mléko a kvásek a zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky.
Necháme vykynout.
Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, ta klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme a necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout.
Pak upečeme v předehřáté troubě.
Před podáváním namažeme medem.