• 200 g hladké mouky
• 100 g hrubé mouky
• 10 g droždí
• 100 g medu
• 2 žloutky
• 30 g másla
• 1 lžička mleté skořice
• 1 lžíce rumu
• špetka citronové kůry
• špetka pomerančové kůry
• čokoládová poleva
• loupané mandle
• sušené švestky
V míse utřeme do pěny med, žloutky, máslo, droždí a strouhanou kůru.
Pak přisypeme mouku a koření, hustotu upravíme přidáním rumu, popřípadě horké vody a necháme přikryté odpočívat asi hodinu.
Těsto rozválíme mezi fólií na tenký plát a vykrájíme z něj hvězdičky, které necháme na lehce vymazaném plechu kynout ještě asi 10 minut.
Pak pečeme v troubě 8 až 10 minut.
Po upečení hvězdičky potřeme teplou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlemi a kouskem sušené švestky.