• 30 dkg polohrubé mouky
• 20 dkg cukru krupice
• 4 vejce
• 250 g másla
• 150 ml mléka
• 1 prášek do pečiva
• 1 vanilkový cukr
• kůra z půlky citrónu
• 1 polévková lžíce kakaa na obarvení půlky těsta
Oddělíme žloutky a bílky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny a pak zašleháme mléko.
Potom přidáme ostatní suroviny a vše vyšleháme do hustší hmoty, do které pak zvolna vařečkou vmícháme sníh ze čtyř bílků (těsto nám jakoby zřídne a bude akorát).
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao.
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a do něj pak lžící střídavě poházíme těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C, dokud vršek není dozlatova.