Kuchařské recepty pro každého

Mazurská zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hlávka červeného zelí (přibližně 3/4 kg)
0,5 kg brambor
1 cibule
10 g rozinek
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
1 lžička červeného vinného octa
sůl
pepř
2 bobkové listy
kmín
cukr
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozinky spaříme a namočíme.
Zelí nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme vroucím vývarem a zvolna vaříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme k zelí.
Pak přidáme ještě rozinky, bobkový list, kmín, sůl, pepř a trochu cukru.
Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, zaprášíme moukou, přidáme do polévky a ještě několik minut povaříme.
Nakonec dochutím octem.
Mazurská zelňačka
Mazurská zelňačka