• 150 g cukru krupice
• 60 g tmavé čokolády
• 1 hrst lístků máty
• 300 ml mléka
• 150 ml smetany ke šlehání
• 6 vajec
Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí.
Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno.
Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu.
Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne tak, aby ulpívala na vařečce.
Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému.
Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1,5 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky.
Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, přelijeme do nádoby a dáme do ledničky.
Po zatuhnutí směs vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky.
Postup opakujeme 4x v půlhodinových intervalech.
Pak uložíme do mrazáku.