• 750 g brambor
• 300 g mletého masa
• 200 g mletého telecího masa
• 3 žloutky
• 100 g pšeničné mouky
• 2 vejce
• sůl
• pepř
• 1 svazek petrželky
• 50 g strouhanky
• muškátový oříšek
• mouka na obalení
• 2 lžíce oleje
Brambory uvařime ve slupce doměkka.
Ještě horké je oloupeme, prolisujeme, přidáme žloutky a mouku promícháme a osolíme a opepříme.
Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme najemno, vmícháme do mletého masa, přidáme mleté telecí maso, vejce, strouhanku, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, vše prohněteme a vytvarujeme do válečku o průměru asi 5 cm.
Bramborové těsto naneseme na průhlednou fólii, na něj posadíme mleté maso, z podélné strany srolujeme a ze strany fólii přehneme.
Mleté maso v těstě necháme nejméně 1 hodinu chladit.
Pak jej nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a z obou stran v oleji osmahneme dozlatova.