• 400 g mletého krůtího masa
• 2 kostky bujónu
• 1 vejce
• 100 g eidamu
• 150 g hladké mouky
• olej na smažení
• na těstíčko: 210 g hladké mouky + 1 vejce + sůl + 200 ml vody + strouhanka
Připravíme těstíčko tak, že hladkou mouku, vejce, sůl, vodu a strouhanku důkladně promícháme.
Do mletého krůtího masa nastrouháme bujón, přidáme vejce, hladkou mouku a důkladně promícháme.
Eidam nakrájíme na kostky.
Z masové směsi vytvoříme placky, do jejich středu položíme kostku eidamu, vytvoříme kuličky, které namočíme do těstíčka a osmažíme na mírně rozpáleném oleji do zlatova.
Při podávání kuličky rozpůlíme a ozdobíme bazalkou.
Podáváme s ochucenou rýží nebo bramborovou kaší.