Kuchařské recepty pro každého

Masové koule v sýrové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
2 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
2 lžíce hladké mouky
1 cibule 100 g nivy
100 g tvrdého sýra
250 ml smetany na vaření
100 ml mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse smícháme mleté maso s drobně pokrájenou cibulí, vejci, moukou, solí a kořením.
Tvoříme koule a skládáme je do pekáče vymazaného sádlem.
Trochu podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
Mezitím smícháme smetanu, mléko a oba postrouhané sýry.
Touto směsí zalijeme doměkka upečené koule (asi za 20 - 25 minut po vložení do trouby) a ještě necháme zapéct asi 15 minut.
Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
Masové koule v sýrové omáčce
Masové koule v sýrové omáčce