• 400g mletého masa
• 2 vejce
• 100g cibule
• 2 polévkové lžíce strouhanky
• sůl
• pepř
• paprika
• 1/2 l vývaru
• 200g kolínek
• 1 stroužek česneku
• 2 polévkové lžíce másla
• 2 polévkové lžíce hladké mouky
• 2 polévkové lžíce rajského protlaku
• 2 papriky
• petrželka
Mleté maso smíchejte s vejcem, přidejte polovinu množství cibule, strouhanku, 4 polévkové lžíce vody a koření.
Z hmoty tvořte kulaté knedlíčky.
Přivedte vývar do varu, dejte do něj knedlíčky a povařte.
Uvařte těstoviny, uvařené pak propláchněte studenou vodou.
Oloupejte česnek, rozsekejte na jemno, máslo zpěňte při mírné teplotě a česnek a druhou polovinu cibule poduste do sklovita.
Přidejte mouku, vývar z knedlíčků, rajský protlak a povařte 5 minut.
Papriku nakrájejte na proužky.
Přidejte k omáčce a povařte.
Přidejte těstoviny a knedlíčky.
Dochuťte a posypte petrželkou.