• 1 starší žemle
• 100g jarní lahůdkové cibulky
• 500g mletého masa
• 1 vejce
• 1 lžíce jemně sekané meduňky
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• 200g žampiónů
• 150g pórku
• 1 mrkev
• 1 cibule
• 40g másla
• 1000ml vývaru
• 100g smetany
• 35g kaparů
• 4 lžíce solamylu
Žemli namočíme do vody.
Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Smícháme s masem, vejcem, meduňkou a vymačkanou žemlí.
Osolíme, štědře opepříme a okořeníme mletou paprikou.
Vytvarujeme knedlíčky.
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a očištěnou mrkev na kostičky.
Oloupanou cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo.
Podlijeme vývarem, vložíme knedlíčky a přikryté vaříme 15minut na mírném ohni.
Přimícháme smetanu, okapané kapary a zahušťovač omáčky (případně solamyl).
Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
Ozdobíme zelenou petrželkou.