Kuchařské recepty pro každého

Masové knedlíčky s omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 starší žemle
100g jarní lahůdkové cibulky
500g mletého masa
1 vejce
1 lžíce jemně sekané meduňky
sůl
pepř
mletá paprika
200g žampiónů
150g pórku
1 mrkev
1 cibule
40g másla
1000ml vývaru
100g smetany
35g kaparů
4 lžíce solamylu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žemli namočíme do vody.
Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Smícháme s masem, vejcem, meduňkou a vymačkanou žemlí.
Osolíme, štědře opepříme a okořeníme mletou paprikou.
Vytvarujeme knedlíčky.
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a očištěnou mrkev na kostičky.
Oloupanou cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo.
Podlijeme vývarem, vložíme knedlíčky a přikryté vaříme 15minut na mírném ohni.
Přimícháme smetanu, okapané kapary a zahušťovač omáčky (případně solamyl).
Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
Ozdobíme zelenou petrželkou.
Masové knedlíčky s omáčkou
Masové knedlíčky s omáčkou