Kuchařské recepty pro každého

Masopustní šišky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mouky
100 g mléka
100 g másla
100 g cukru
200 g žloutku
sůl
vanilka
citrónová kůra
na kvásek: 250 g mouky + 200 g mléka + 40 g droždí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kvásek připravíme tak, že mléko smícháme se špetkou cukru a droždím, přidáme mouku a necháme 20 minut kynout.
Těsto připravíme tak, že vlažné mléko a rozpuštěné máslo smícháme s ostatními přísadami, přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Při teplotě 50°C necháme 20 minut kynout.
Pak promícháme, vytvarujeme šišky a necháme ještě kynout.
Pak osmažíme na tuku při cca 160°C, necháme okapat olej a naplníme marmeládou.
Masopustní šišky
Masopustní šišky