Kuchařské recepty pro každého

Martinská husa na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kusy porcované husy
2 stroužky česneku
30 g tuku
sůl
mletý pepř
zázvor
1 větší cibule
2 lžičky hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porcované kousky husy osolíme, potřeme utřeným česnekem, ochutíme zázvorem a pepřem.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce husy a po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku (pokud je ho mnoho, podlijeme trochou vody).
Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přiměřeně vodou a krátce provaříme.
Šťávu procedíme a přelijeme jí jednotlivé porce husy.
Podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím nebo s vařenými brambory a červenou řepou.
Martinská husa na česneku
Martinská husa na česneku