Kuchařské recepty pro každého

Marinovaný kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
5 porcí kapra
sůl
150 ml olivového oleje
1 litr vinného octa
1 stroužek česneku
5 pepřů
3 nová koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
kousek citronové kůry
2 šalotky
1 menší kyselá okurka
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a odložíme na hodinu a půl.
Pak je znova osušíme, potřeme olivovým olejem a rychle opečeme do červena.
Během pečení je dvakrát otočíme, po každé je při tom potřeme olivovým olejem.
Kapra odložíme do mísy a zalijeme horkou marinádou.
Marinádu připravíme tak, že smícháme vinný ocet, sůl, celý stroužek česneku, pepř, nové koření, bobkový list, oloupané šalotky, citronovou kůru bez bílého, hřebíček a bobkový list.
Vše povaříme.
Když kapr zalitý marinádou vychladne, tak přidáme ještě nasekanou okurku a vše uložíme do chladu na dva dny.
Podáváme s citronovou šťávou a olivovým olejem.
Marinovaný kapr
Marinovaný kapr