• 5 porcí kapra
• sůl
• 150 ml olivového oleje
• 1 litr vinného octa
• 1 stroužek česneku
• 5 pepřů
• 3 nová koření
• 2 hřebíčky
• 1 bobkový list
• kousek citronové kůry
• 2 šalotky
• 1 menší kyselá okurka
• citronová šťáva
Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a odložíme na hodinu a půl.
Pak je znova osušíme, potřeme olivovým olejem a rychle opečeme do červena.
Během pečení je dvakrát otočíme, po každé je při tom potřeme olivovým olejem.
Kapra odložíme do mísy a zalijeme horkou marinádou.
Marinádu připravíme tak, že smícháme vinný ocet, sůl, celý stroužek česneku, pepř, nové koření, bobkový list, oloupané šalotky, citronovou kůru bez bílého, hřebíček a bobkový list.
Vše povaříme.
Když kapr zalitý marinádou vychladne, tak přidáme ještě nasekanou okurku a vše uložíme do chladu na dva dny.
Podáváme s citronovou šťávou a olivovým olejem.