Kuchařské recepty pro každého

Mandlové škvarky s červeným vínem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g čerstvého vepřového sádla
400-500 ml červeného vína
4 stroužky česneku
hrst opražených nahrubo nasekaných mandlí
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu se silným dnem, podlijeme červeným vínem a za občasného promíchání necháme sádlo zvolna rozpouštět.
Těsně před koncem škvaření přidáme oloupaný a nadrobno nakrájený česnek.
Škvarky děrovanou lžící vybereme ze sádla a semeleme je na masovém mlýnku.
Sádlo osolíme, opepříme, přidáme hrst opražených mandlí, společně se škvarky přidáme zpět do sádla a dobře promícháme.
Hotové sádlo nalijeme do menších skleniček a necháme zvolna vychladnout.
Mandlové škvarky s červeným vínem
Mandlové škvarky s červeným vínem