• 150 g hladké mouky
• 4 vejce
• 1 žloutek
• 150 g másla
• 160 g cukru moučka
• 1/2 vanilkového cukru
• 2 hrsti malin
• 1 lžíce citronové šťávy
Z mouky, 50 g cukru, žloutku, vanilky a 100 g másla vypracujeme křehké těsto a necháme jej odležet v lednici.
Náplň připravíme tak, že máslo rozpustíme, moučkový cukr s máslem a citronovou šťávou vyšleháme do pěny, přidáme šťávu z hrsti propasírovaných malin a rozšlehané vejce a řádně vyšleháme.
Formu na koláč o průměru 23 cm vymažeme máslem, těsto vyválíme, přeneseme do formy, potřeme bílkem a pečeme asi 13-14 minut při 180°C.
Pak vyjmeme z trouby, na korpus nalijeme náplň a pečeme dalších asi 15-20 minut při 175°C stupních.
Vychlazené posypeme cukrem a nakrájíme.
Koláč ozdobíme malinami, mátou a posypeme moučkovým cukrem.