Kuchařské recepty pro každého

Malajské hovězí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg zadního hovězího masa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa
strouhaný muškátový oříšek
1 dcl vývaru
cibule
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou, vmícháme do nich směs ze sójové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře a necháme 1 hodinu odležet.
Na rozehřátém oleji maso z obou stran dohněda opečeme, potom podlijeme marinádou a dusíme doměkka.
Při podávání hotové maso polijeme šťávou z pečení a posypeme osmaženou cibulí nakrájenou na kolečka.
Podáváme s rýží.
Malajské hovězí maso
Malajské hovězí maso