• 1 bažant
• 5 lžic sádla
• 1 větší cibule
• 4 lžičky sladké mleté papriky
• kmín
• 700g brambor
• 1-2 menší mrkve
• 10 lžic rajčatového protlaku (nebo 500g rajčat)
• mletý pepř
• sůl
Na sádle osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu.
Přidáme bažanta nakrájeného na větší kousky a dusíme při občasném podlévání vodou téměř doměkka.
Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev, rajčatový protlak (nebo rozkrájená rajčata) a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s pečivem.