Kuchařské recepty pro každého

Maďarský bramborák

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
2 cibule
8 stroužků česneku
1 zelená paprika
4 vejce
2 lžíce sádla
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrouháme na tenké plátky.
Necháme okapat šťávu, potom osolíme, opepříme, vmícháme utřený česnek a jemně nakrájenou papriku bez semínek.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a vložíme do něj 1/4 brambor.
Zprudka osmažíme z jedné strany, obrátíme, na bramborák poklademe kolečka cibule a rozklepneme 1 vejce.
Nemícháme a necháme vejce usmažit jako volské oko.
Maďarský bramborák
Maďarský bramborák