• půlka slepice
• 1 cibule
• 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev
• celer
• petržel)
• čtvrtka květáku
• 5 dkg hub
• 4 lžíce sterilovaného hrášku
• 1 vejce
• 5 dkg tenkých nudlí
• sůl
• 3 zrnka pepře
• 1 stroužek česneku
• 1 lžička rajčatového protlaku
• 1,5 l vody
• 5 lžic mouky
• petrželka
Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme.
Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme.
Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké.
Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek.
Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť.