• 150 g předního hovězího masa
• 1 párek
• 300 g brambor
• mletá paprika
• 250 g rajčat
• 1 cibule
• 50 g slaniny
• 20 g sádla
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 l vývaru z kostí
• kmín
• majoránka
• česnek
• sůl
Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme na malé kostičky pokrájené maso a osmažíme je po všech stranách.
Pak sundáme z plotny a vmícháme mletou papriku, utřený česnek a kmín.
Doplníme trochou vývaru a dusíme.
Když je maso téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmícháme a vaříme, až maso i brambory změknou.
Nakonec přidáme pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a necháme přejít varem.
Bude ji potřeba, dochutíme polévkovým kořením.