• 250 g mletého hovězího masa
• 250 g mletého vepřového masa
• 4 ostravské klobásy
• 4 dlouhé plátky slaniny
• 1 vejce
• 1 větší cibule
• 2 lžíce strouhanky
• sůl
• mletý pepř
• sladká mletá paprika
• 2 lžíce hořčice
• 2 lžíce kečupu
• olej
• hrst petrželové natě
Mleté maso dobře promícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a petrželovou natí.
Ze směsi vytvarujeme širší oválné řízky, které potřeme hořčicí, dáme na ně ostravskou klobásu, dobře zavineme, stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.
Vložíme do vymazaného pekáče a pečeme při 180°C asi 20 minut.
Před dopečením zakápneme kečupem.