• 250 g mletého masa
• 4 brambory
• 3 lžíce mouky
• 2 lžíce tuku
• 1 vejce
• cibule
• 1 l masového vývaru
• jemně nasekaná mrkev
• 2 jemně nasekané petržele
• 1 nasekaný celer
• lžíce tuku
• lžíca mouky
• 100 ml zakysané smetany
• žloutek
• lžička tymiánu
• sůl
• pepř
Zeleninu osmažíme na tuku, zasypeme moukou a tymiánem, přelijeme vývarem, dokořeníme a vaříme jednu hodinu.
Knedlíčky do polévky připravíme z rozmačkaných brambor, které smícháme s tukem, moukou, vejcem a solí.
Z těsta připravíme plát silný asi půl centimetru a rozdělíme jej na 6 dílů.
Maso orestujeme, okořeníme a plníme jím kolečka těsta, z kterých vzniknou knedlíčky.
Dáme je do vroucí polévky a vaříme.
Po 20 minutách jsou knedlíčky hotové.