• 2 vejce
• 3 plátky uzeného pstruha
• 150g zakysané smetany
• 2 lžíce sekané pažitky
• 200g plátků uzeného lososa
• 3-4 lžíce kaviáru
• 1 lžička hořčice
• po 1 lžíci hořčice
• petrželky a kopru
• citrónová šťáva
• sůl
• bílý pepř
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a dáme vychladnout.
Pstruha rozmělníme se 100g zakysané smetany.
Přimícháme 1 lžíci sekané pažitky, potřeme lososové plátky a přidáme trochu kaviáru.
Zavineme a dáme chladit.
Vejce rozpůlíme.
Žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem.
Rozetřeme je se zbývající zakysanou smetanou a hořčicí.
Přidáme zbývající pažitku, petržel a kopr.
Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.
Hmotou naplníme půlky bílků.
Závitky šikmo nakrájíme na kousky a spolu s půlkami vajec je upravíme na talířky.
Nakonec můžeme obložit listem salátu a posypat petrželkou.