• 400 g řezů nebo steaků z lososa (bez kůže a kostí)
• 300 g brambor
• 1 malý pórek
• 1 cibule
• půl lžíce másla
• 220 ml mléka
• 120 ml smetany ke šlehání
• sůl
• pepř
• 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
• 3 lžíce hladké mouky
• 1,5 l vývaru (zeleninového nebo rybího)
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek a smažíme do měkka.
Pak přidáme mouku, stáhneme plamen a za občasného míchání ještě asi 3 minuty smažíme.
Pak zalijeme horkým vývarem, promícháme, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a přivedeme do varu.
Poté zmírníme plamen, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme lososa nakrájeného na menší kousky a mléko a už jen krátce povaříme (asi 4 minuty).
Pak přimícháme šlehačku a nasekaný kopr a polévku prohřejeme, už nevaříme.
Dochutíme solí a pepřem.