Kuchařské recepty pro každého

Losos v křenové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g lososa
1 lžička soli
1 lžička octa
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
mletý bílý pepř
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 dcl smetany
1 lžička křenu nakládaného v octu
1 citrón
kopr
brusinkový kompot
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěného vykostěného lososa naporcujeme, vložíme do 1 litru vroucí vody, přidáme sůl, ocet, nové koření a bobkový list a pomalu vaříme 15 minut.
Pa rybu vyndáme a uchováme v teple.
V kastrole připravíme z oleje a mouky světlou jíšku, zalijeme 2 dcl scezeného vývaru z ryby a smetanou a za stálého míchání uvaříme hladkou omáčku.
Do omáčky přidáme křen, promícháme a dochutíme 1 lžicí citrónové šťávy.
Při podávání porce lososa přelijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citrónu a čerstvým koprem a do každé porce dáme asi lžíci brusinkového kompotu.
Losos v křenové omáčce
Losos v křenové omáčce