• čtvrt hrnku grapefruitové šťávy
• 1,5 lžíce medu
• 1,5 lžíce hořčice
• čtvrt lžičky sladké papriky
• 4 plátky lososa (po 150 g)
• olivový olej
• 700 g kapusty
• půlku červené papriky
• půlku žluté papriky
V míse smícháme grapefruitovou šťávu, hořčici, med a sladkou papriku.
V této marinádě obalíme porce lososa a dáme je asi na půl hodiny uležet do lednice.
Kapustu krátce povaříme a necháme ji okapat.
Na oleji osmahneme nakrájenou červenou a žlutou papriku a přidáme k ní kapustu.
Lososa vyndáme z marinády, kůží dolů jej položíme na rošt a asi 3 minuty ho opékáme na grilu.
Pak ho potřeme zbylou marinádou a opékáme další 3 až 4 minuty.
Porce ryby obložíme zeleninou a podáváme.