Kuchařské recepty pro každého

Losos na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g čerstvého lososa
sůl
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
16 kuliček černého pepře
1 lžička tymiánu
4 lžíce olivového oleje
půlka citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso z lososa nakrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli uležet.
Nové koření, pepř, tymián a nalámaný bobkový list roztlučeme v hmoždíři.
Maso osušíme, potřeme ze všech stran olejem, posypeme rovnoměrně kořením a opět necháme chvíli uležet.
Pak upečeme z obou stran na olejem potřené pánvi.
Lososa na divoko podáváme se špenátem a vařenými brambory.
Losos na divoko
Losos na divoko