• 4 lžíce bílých fazolí(sterilizovaných)
• 4 lžíce olivového oleje
• půl lžičky anýzu
• 3 lžíce octa balsamico
• sůl
• pepř
• 1 lžička cukru
• 1 ks cibule
• 150g salátu polníčku
• 200 g lišek
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a fazole s anýzem na něm krátce osmahneme.
Přidáme 2 lžíce octa, osolíme, opepříme, osladíme.
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme, přidáme k fazolím, podusíme a necháme vychladnout.
Salát přebereme, očistíme, opereme a osušíme.
Lišky očistíme a větší houby přepůlíme.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a lišky na něm na silném ohni prudce opečeme.
Zalijeme 1 lžící octa, osolíme a opepříme.
Polníček a fazole rozdělíme na talíře, posypeme liškami a podáváme.