• 100 g moučkového cukru
• 150 g hladké mouky
• 150 g polohrubé mouky
• 200 g másla
• 1 vejce
• na ořechové těsto: 250 g másla + 250 g moučkového cukru + 150 g strouhaných vlašských ořechů + sníh ze 7 bílků + 2 lžíce rumu + citronová kůra
• na polevu: 300 g moučkového cukru + 7 žloutků + 2 lžíce rumu
• čokoládová poleva
• vlašské ořechy na ozdobu
Ze surovin připravíme linecké těsto, vyválíme a dáme na plech vyložený papírem na pečení.
Pak připravíme i ořechové těsto, také vyválíme a položíme na linecké těsto a pečeme při 150°C asi 40 minut.
Polevu připravíme tak, že žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum.
Polevu rozetřeme na upečené těsto a necháme zaschnout.
Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a vlašským ořechem.