• 250 gramů mouky
• 130 gramů moučkového cukru
• vanilka
• citronová kůra
• špetka sody
• 130 gramů másla
• 1 vejce
• 150 gramů kyselejší zavařeniny
• 20 gramů vanilkového cukru
Do hladké mouky dáme cukr, vanilku, sodu a nastrouhanou citronovou kůru.
Přidáme nožem nakrájené máslo, uděláme si důlek, vklepneme do něj vejce a vypracujeme si těsto, které uložíme do chladu.
Pak si vyválíme plát asi čtvrt centimetrů široky, vykrojíme kolečka, v polovině vykrojíme například náprstkem ještě kulatou dirku, všechny uložíme na máslem vymazaný a jemně poprášený moukou plech a upečeme je do bleděrůžova.
Necháme je vychladnout, potřeme celá kolečka zavařeninou, na ně nalepíme kolečka s dírou uprostřed a poprášíme vanilkovým cukrem.