Kuchařské recepty pro každého

Linecké koláčky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 gramů mouky
130 gramů moučkového cukru
vanilka
citronová kůra
špetka sody
130 gramů másla
1 vejce
150 gramů kyselejší zavařeniny
20 gramů vanilkového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hladké mouky dáme cukr, vanilku, sodu a nastrouhanou citronovou kůru.
Přidáme nožem nakrájené máslo, uděláme si důlek, vklepneme do něj vejce a vypracujeme si těsto, které uložíme do chladu.
Pak si vyválíme plát asi čtvrt centimetrů široky, vykrojíme kolečka, v polovině vykrojíme například náprstkem ještě kulatou dirku, všechny uložíme na máslem vymazaný a jemně poprášený moukou plech a upečeme je do bleděrůžova.
Necháme je vychladnout, potřeme celá kolečka zavařeninou, na ně nalepíme kolečka s dírou uprostřed a poprášíme vanilkovým cukrem.
Linecké koláčky
Linecké koláčky