Kuchařské recepty pro každého

Lín se žampióny

Potřebujeme tyto suroviny:
lín
celer
petržel
máslo
žampióny
sůl
pepř
citrón
jíška
bílé víno
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Staženého lína nakrájíme na menší kousky, kůži a ploutve povaříme ve vodě s celerem a petrželí.
Do rendlíku dáme kousek másla, nakrájené žampióny, špetku pepře a šťávu z polovičky citrónu a rybí maso v tom podusíme.
Polévku z kůže zahustíme jíškou, zředíme sklenicí bílého vína a povaříme.
Maso ze šťávy vyndáme, šťávu smícháme se zasmaženou polévkou, necháme přejít varem a potom omáčku přecedíme na maso rozložené na míse.
Ozdobíme plátky citrónu.
Lín se žampióny
Lín se žampióny