• 300 g hladké mouky
• 200 g másla
• 100 g moučkového cukru
• limet-ková kůra a šťáva
• špetka soli
• 2-3 žloutky
• 2 balíčky vanilkového cukru
• na náplň: 200 g strouhaných vlašských ořechů + 100 g meruňkové marmelády + 50 g moučkového cukru + 50 g piškotových drobečků + 1 bílek
• půlky vlašských ořechů na ozdobení
Ořechovou náplň připravíme tak, že z potřebných surovin vypracujeme tužší směs.
Na válu vypracujeme obvyklým způsobem linecké těsto, necháme je odpočinout, rozválíme na sílu 4 mm a vykrájíme z něj ozoubkovaná kolečka.
Na střed každého kolečka dáme trochu ořechové směsi a do ní přitiskneme půlku vlašského ořechu.
Koláčky rozložíme na plech s papírem na pečení a pečeme je při 160°C asi 10 minut.