Kuchařské recepty pro každého

Lesácký závitek

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vykostěné srnčí kýty
50 g anglické slaniny
150 g žampionů
2 vejce
2 cibule
1 lžíce másla
olej
1 lžíce hladké mouky
kapary nebo okurka
sůl
pepř
bobkový list
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa nakrájíme plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
Zesklovatíme cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit.
Pak vmícháme okurku a petrželku.
Směsí potřeme plátky masa, zabalíme a obalíme slaninou.
Přidáme koření, zprudka osmahneme a pak dusíme doměkka.
Podáváme s vařeným bramborem a salátem.
Lesácký závitek
Lesácký závitek