• 1 velká cibule
• 1 malý stroužek česneku
• 1/2 velkého paprikového lusku
• 2 polévkové lžíce másla
• 150g žampiónů
• 2 polévkové lžíce hladké mouky
• 500 ml kuřecího vývaru
• 100ml mléka
• sůl
• černý pepř
• 1 - 2 snítky petrželky
Cibuli a česnek oloupeme, paprikový lusk umyjeme a osušíme, odstraníme jadérka a bílá žebra.
Všechno nadrobno posekáme.
Máslo rozpustíme při mírné teplotě a podusíme na něm cibuli, česnek a papriku.
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme je k zelenině.
Dusíme ještě tři minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou.
Zeleninu poprášíme moukou a dobře promícháme s plátky žampiónů.
Přilijeme kuřecí vývar a prudce uvedeme do varu.
Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne.
Teplotu poněkud snížíme a přilijeme mléko.
Polévku osolíme, opepříme a ještě jednou ji prudce uvedeme do varu.
Mezitím omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
Přidáme ji do polévky, kterou pak rozdělíme do čtyř talířů a ihned podáváme.