• 140 g polohrubé mouky
• 50 g hladké mouky
• 130 g práškového cukru
• 80 g mletých oříšků
• 60 g tuku
• 1 vejce
• 1 žloutek
• 1,5 dl mléka
• půl balíčku prášku do pečiva
• na polevu: 300 g práškového cukru + 2 lžíce horkého mléka
Mléko, vejce, tuk a žloutek rozmixujeme, vlijeme do prosáté mouky promíchané s práškovým cukrem, práškem do pečiva a mletými oříšky a vše promícháme.
Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Vychladlého beránka potřeme bílou polevou připravenou utřením prosátého práškového cukru s horkým mlékem.
Místo očí mu vpíchneme hřebíčky, do čumáčku dáme snítku asparagu a kolem krku uvážeme mašli.