• 20 dkg hrubé mouky
• 30 dkg cukrü krupice
• 4 žloutky
• 7 lžic kávy
• 10 dkg ořechů
• 1 prášek do pečiva
• sníh ze 4 bílků
• trochu kakaa
• na krém: 20 dkg mletého cukru + 25 dkg másla + 0,25 litru mléka + 2 lžíce hrubé mouky + 3 lžičky solamylu
• na polevu: 1 čokoláda na vaření + 5 dkg 100 % tuku
Nejprve připravíme těsto tak, že ušleháme dohromady cukr krupici, žloutky a kávu, pak přimícháme ořechy, mouku, prášek do pečiva, trochu kakaa a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Takto připravené těsto rozmažeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Mezitím připravíme krém tak, že utřeme mletý cukr s máslem a vložíme do mísy.
Do kastrolu nalijeme mléko, mouku, solamyl a krátce povaříme a po vychladnutí vlijeme do misky a smícháme s utřeným máslem s cukrem.
Tímto krémem pomažeme vychladlé těsto.
Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, promícháme a touto polevou potřeme buchtu.