• 3 bílky
• 280 g moučkového cukru
• šťáva z půlky citronu
• 80 g mletých ořechů
• 70 g prosáté strouhanky
• na nádivku: 140 g másla + 140 g moučkového cukru + 1 žloutek + 30 g opražených lískových oříšků
• 30 g mletých lískových oříšků
Bílky utřeme s cukrem a citronovou šťávou do husta.
Přidáme mleté lískové oříšky a prosátou strouhanku.
Ze směsi děláme na vymazaném a moukou vysypaném plechu malé ploché placičky.
Pečeme v mírně teplé troubě.
Upečené spojujeme nádivkou tak, že spodní část přijde navrch.
Celé potřeme nádivkou a obalíme v mletých lískových oříšků.
Náplň připravíme tak, že máslo, cukr a žloutek vymícháme do pěny a přidáme opražené nasekané lískové oříšky.