• 400 g mletého masa
• 1 cibule
• 400 g eidamu
• půl balení eidamu
• 1 rajský protlak
• hladká mouka
• máslo
• olej
• oregano
• pepř
• sůl
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět.
Přidáme mleté maso a restujeme na oleji, dokud nezbělá.
Pak přidáme rajský protlak, oregano, pepř a sůl a necháme 15 až 20 minut vařit.
Z mouky a másla uděláme jíšku, přilijeme mléko a pozvolna přivedeme k varu, pak osolíme a zamícháme dvě třetiny nastrouhaného sýra a odstavíme.
Do zapékací nádoby skládáme na sebe postupně a dokola sýrovou směs, lasagne, masovou směs a úplně navrchu bude sýrová směs.
Dáme do trouby zapéc na 30 až 40 minut, pak posypeme zbylým sýrem a dopečeme, než se sýr zabarví.