Kuchařské recepty pro každého

Labužnický guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g předního hovězího masa
50 g sádla
500 g cibule
sůl
pepř
lžička sladké papriky
1 feferonka
2 lžíce rajčatového protlaku
lžíce hladké mouky
kousek masoxu
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo, usmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, papriku, rozkrájenou feferonku, protlak a vše necháme vydusit do tuku.
Guláš zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme 3 sběračkami horké vody, přidáme masox a povaříme, až maso změkne a tuk se odděluje od šťávy.
Nakonec posypeme majoránkou.
Labužnický guláš
Labužnický guláš