Kuchařské recepty pro každého

Labužnické fazole

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
10 plátků anglické slaniny
tuk
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce kečupu
5 stroužků česneku
zelená petrželka
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole zcedíme a necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky.
Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo.
Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup.
Krátce podusíme a vmícháme fazole.
Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla.
Zapékací misku vytřeme tukem.
Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny.
Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi.
Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190°C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.
Labužnické fazole
Labužnické fazole