• 4 plátky roštené po 150 g
• 1 kyselá okurka
• 100 g čerstvých žampiónů
• 0,5 dcl bílého vína
• 4 lžíce kečupu
• 2 dcl smetany na šlehání
• 40 g másla
• olej
• sůl
• mletý černý pepř
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce.
V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře.
Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme.
Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky.
Podávame s dušenou rýží nebo bramborami.