Kuchařské recepty pro každého

Kynutý bramborák

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g syrových oloupaných brambor
250 g vařených oloupaných brambor
250 g polohrubé mouky
sůl
majoránka
pepř
20 g droždí
1 vejce
3 stroužky česneku
mléko
sádlo na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a pepřem, špetku majoránky.
Mléka přidáme tolik, aby vzniklo těsto husté jako na lívance.
Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta tvoříme tenké placičky a pečeme je na sádlem vymazané pánvi.
Kynutý bramborák
Kynutý bramborák