• 1 kg polohrubé mouky
• 150 g rostlinného másla
• 30 g droždí
• 250 ml mléka
• 3 žloutky
• 120 g práškového cukru
• půl lžičky soli
• 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
• tuk na vymazání plechu
• vejce na potření
Z vejce, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek.
Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, strouhanou citrónovou kůru a vše zpracujeme v polotuhé těsto (můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle).
Necháme je dvě hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek.
Ty opět necháme kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě.