Kuchařské recepty pro každého

Kynuté bramborové vdolky se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
75 dkg vařených brambor
20 dkg hrubé mouky
1 vejce
10 dkg tvrdého sýra
2 dkg kvasnic
sůl
půl lžičky moučkového cukru
4 lžíce mléka
tuk na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnku smícháme vlažné mléko, cukr a droždí a přikryté necháme vykynout.
Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
Pak vyválíme silnější placku, z níž vykrajujeme vdolečky a hned je po obou stranách smažíme.
Kynuté bramborové vdolky podáváme se špenátem.
Kynuté bramborové vdolky se sýrem
Kynuté bramborové vdolky se sýrem