• půlka květáku
• 100 g slaniny
• 2 brambory
• kousek mrkve
• kousek másla
• špetka drceného kmínu
• špetka muškátového oříšku
• 3 lžíce máslové jíšky
• sůl
• vývar
Ze slaniny ukrojíme pár tenkých plátků, které necháme na ozdobení.
Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle.
Pak přidáme nastrouhanou mrkev a chvilku restujeme, aby pustila barvu.
Pak zalijeme vývarem, přidáme nadrobno nakrájený květák a na menší kostičky nakrájené oloupané brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka.
Nakonec zahustíme máslovou jíškou a ještě chvíli povaříme.
Plátky slaniny na suché pánvi zprudka vyškvaříme dokřupava.
Vyjmeme na papírovou utěrku a zbavíme přebytečného tuku.
Takto vyškvařenou slaninou polévku posypeme a nazdobíme.