• 1 velký květák
• 6 plátků anglické slaniny
• 200 g červených paprik naložených v oleji
• 200 ml zakysané smetany
• 180 g strouhaného sýra (čedar
• gouda aj.)
• sůl
• pepř
Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se.
Pak vodu scedíme, květák rozložíme do zapékací formy a jemně osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na proužky, ty rozložíme na pečicí plech a pod grilem vypečeme do křupava.
Gril nevypínáme.
Polovinu slaniny přidáme ke květáku spolu s odkapanými a na proužky nakrájenými paprikami.
Hrst sýra si ponecháme stranou, zbytek smícháme se smetanou a přelijime přes květák, posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.